uncategorized

4. GoSAILING Cup ali “Vsi jadrat”! – start 17.10.2015 ob 15:00

Prihajajoči vikend bo v Piranskem zalivu ponovno zelo živahno. Poleg pestrega programa regat v različnih razredih, bo zaliv prizorišče druge izvedbe edinstvene regate – “Vsi jadrat” (Everybody Go Sailing), v smislu preteklega vikenda pa ga lahko prevedemo v – “Barcolana za dinghy-je”. Glede na uspešno premierno izvedbo lansko leto in navdušenje med udeleženci, pričakujemo letos še večjo udeležbo.
“V lanskem letu je na premierni izvedbi regate na skupnem polju jadralo 12 jadralskih razredov, letos morda še kakšen več, kar je enkratna priložnost za druženje generacij. To pomeni skupno jadranje najmlajših z najstarejšimi, klasičnih Dinghy-jev z modernimi “letečimi” veščami (Moth), v drugem planu (morda pa tudi ne) pa je seveda tudi možnost za zmago, ki je odprta vsem, saj so formule za preračun časov zelo natančne in zato odlična motivacija vsem,” so povedali organizatorji, ki vseeno prisegajo predvsem na pristno druženje in dobrodelnost, ki je del vsakega dogodka društva Go Sailing. Vse to bo del jadralsko zelo pisanega vikenda, ki se bo odvijal v Marini Portorož.

Skupen štart vseh jadrnic s pomično kobilico, ki bodo odjadrale polje v obliki starega olimpijskega trikotnika, bo v soboto 17.10. ob 15h.
Rezultati (časi) bodo po metodi “Portsmouth Yardstick Handicap System” dali lestvico po preračunanih časih, ki bo zagotovo drugačna od prihodov v cilj, kar je poseben čar takšnega načina tekmovanja.

Prijavite se tako, da nam izpolnjeno prijavnico pošljete na info@gosailing.si, sicer pa bodo prijave “on site” potekale tudi v regatni pisarni, v restavraciji Laguna v Marini Portorož v petek (16.10.) zvečer in soboto (17.10.) zjutraj.

Razpis regate
https://app.box.com/s/8itivejdp84azepd7lwuqktx1zso1r10

Prijavnica
WORD (DOC version):
https://app.box.com/s/vtms23a9jdwbz9k6echnagj1y9jaddwp

PDF:
https://app.box.com/s/ustrsv7ldhzxl7k1eihqz7lquunrpjo7

Pa še nekaj utrinkov z lanske regate:


.
.
.
.
.
.
.
.
.



.
.
.
.
.
.
.
.
.



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.