Uncategorized

Vabimo vse jadralce malih jadrnic na premierno izvedbo “Barcolane za male barke” na Slovenski obali!

Kindly invited to “Dinghy Barcolana”

Vsi jadrat!
Glede na to, da bo prihodnji vikend v Piranskem zalivu že zbranih veliko jadrnic v najmanj 6 jadralnih razredih, je to postala idealna priložnost za premierno izvedbo dolgoletne ideje, ki je sicer v svetu dokaj poznana – pri nas pa bi jo zaradi aktualnosti najenostavnejše poimenovali kar “Barcolana za dinghy-je”.

Skupen štart vseh jadrnic s pomično kobilico, ki bodo odjadrale polje v obliki starega olimpijskega trikotnika, bo v soboto 18.10. ob 15h. Rezultati (časi) bodo po metodi “Portsmouth Yardstick Handicap System” dali lestvico po preračunanih časih, ki bo zagotovo drugačna od prihodov v cilj, kar je poseben čar takšnega načina tekmovanja.
“Primarni namen pa je zabava in druženje vseh ljubiteljev malih jadrnic vseh generacij, ki se bo s skupno večerjo in podelitvijo lepih in bogatih praktičnih nagrad zaključila v restavraciji Marine Portorož,” predstavljajo idejo takšne izvedbe “GoSailing Cup-a” organizatorji.
Na ogled in sodelovanje na regati (na jadrnicah Seascape 18) so povabljeni tudi slovenski športniki olimpijci, udeleženci iger 1996, 2000 in 2004, ki se bodo že četrtič zbrali v okviru druženja “Olimpijci pod jadri”.
Več informacij dobite na spletni strani (www.gosailing.si), kjer dobite tudi prijavnico, oz.na spodnjih kontaktih. Prijave bodo potekale v regatni pisarni v Marini Portorož v petek (17.10.) zvečer in soboto (18.10.) zjutraj.

V Piranskem zalivu bo sicer v omenjenem vikendu, med 17. in 19.oktobrom potekalo več dogodkov:
Državno prvenstvo za razrede Fireball, Flying Junior in Evropa
Regata za Občinski praznik in Trofej Lea Molinari za razrede Optimist, 29er, Laser 4.7
Zaključna regata serije MonoCup za razred Seascape 18
V izpeljavo jadralnega vikenda bo vključena vrsta jadralnih klubov in jadralnih delavcev: ŠD GoSailing, ŠD Piran – Sekcija jadranje, MIPC, JK Pocodebon, JK Portorož in pa JK ŽivaAna ter Fireball Slovenija. Družabni del dogajanja ter razrede Fireball, FJ in Seascape 18 bo gostila Marina Portorož, del flote pa bo na Bernardinu, kjer bo jadralce razreda Optimist, Evropa in 29er gostil ŠD Piran.

Vabljeni!

Razpisi, prijavnice in več informacij na:
www.gosailing.si
E-mail: info@gosailing.si
Gsm: 041-418899

.