Uncategorized

Tečaj: Priprava na praktični del izpita – Učitelj jadranja

Sailing Course: Preparation for practical part of “Sailing Teacher” Exam

V Sloveniji deluje množica šol jadranja, a le redke skrbijo, da je njihov kader primerno strokovno podkovan in izkušen. V GoSAILING-u trud, da bi na tem področju vzpostavili primerno kadrovsko strukturo, podpiramo.

Dejstvo je, da je velik del jadralcev večino milj prejadral na velikih jadrnicah, ki niso dobra osnova za učenje ali poučevanje jadranja kot takega, saj niso dovolj odzivne, tolerirajo mnoge napake predvsem pa ne omogočajo celostnega pogleda na jadrnico – na veliki jadrnici se vsak član posadke se namreč ukvarja s svojo nalogo in le redko uspe uvideti kompleksnost manevra v katerem sodeluje, kaj šele učinkov dela posamenih članov posadke, ki sodelujejo v taistem manevru.
O tem priča tudi osip na nedavno izpeljanem usposabljanju za učitelja jadranja (praktični del).

V naši Šoli jadranja GoSALING zato vsem, ki se namenjate opravljati izpit za učitelja jadranja, pa nimate izkušenj z jadranjem na majhnih jadrnicah, ponujamo pripravo na praktični del izpita, kjer bo komisija ocenjevala prikaz tehnike jadranja in pedagoški nastop.

Na oboje vas bomo pripravili na intenzivnem 1-dnevnem tečaju, ki bo potekal 13.05.2012 v Portorožu.

Prijavite se na school@gosailing.si čim prej, saj je število mest z namenom kakovosti dela omejeno, program pa si oglejte tukaj. Prijave sprejemamo do vključno petka, 11.05.2012.


Small sailboats are basics for learning how to sail. However, many candidates who have entered Seminar for Sailing Teacher, have very little or none experience in sailing dinghies, and sailing a dinghy as well as leading a team of students is joined in practical part of the exam.
GoSAILING Sailing School is organizing an intensive 1-day-course for all those future Sailing Teachers, who would like to prepare for practical part of their exam.
Course will take place on May 13, 2012 in Portorož.
You are welcome to apply at school@gosailing.si.
For Program click on this link (Slovene version only).

.